nedelja, 23. februar 2014

8 ur Slivnice

 

Prekrasen tek, izjemna organizacija in čudovit dan. 

Slivnica se je izkazala kot prekrasen tekaški teren. Prijetna podlaga, ravno prav višincev, dinamičen vzpon in prijeten spust.

Svežo snežno odejo pod vrhom smo po nekaj vzponih sicer spremenili v sveže blato. Če me je zjutraj imelo, da bi koga okepala, sem si popoldne pela tisto o pujsu, ki v mlaki čofota.

Obožujem notranji mir, ki me prevzame pri takšnih naporih. Takrat uživam tudi v tem, da sem blatna do kolen. 

Hribi me vedno prevzamejo s prekrasnimi razgledi. Ampak današnji pogled na Cerkniško jezero je bil eden bolj posebnih. Vsa ta vodna površina, od katere se je v prekrasnih barvnih vzorčkih odbijala sončna svetloba, je očarala.

Organizacija zasluži prav posebno pohvalo. Tople besede na obeh kontrolnih točkah, postrežba, ki je presegla vse meje pričakovanega in zelo dodelan sistem vpisovanja. Pa še bi lahko naštevala, to so samo drobci celotne slike. Naslednje leto pričakujem (vsaj minimalno) štartnino, sicer mi bo nerodno spet izkoristiti vaše gostoljubje. Za letos pa, od srca, najlepša vam hvala!

Popolnost dneva je, priznam, zaokrožilo tudi doseženo tretje mesto v spoštljivi konkurenci.

Škoda le, da za vzpone na coprniški hrib danes ni bila dovoljena uporaba metel. Če bi bila, bi ženske namreč lahko močno premešale štrene moški konkurenci.